Har du store værdier derhjemme som designmøbler og malerier? Har du tidligere haft indbrud og føler dig utryg? Eller bor du langt væk fra naboen? Så skal du overveje at få en tyverialarm. Vi hjælper dig her på vej til at træffe det rigtige valg af en alarm til hjemmet.

Det er kun omkring hvert femte hjem i Danmark, der har en tyverialarm. Og mange har først fået en alarm, efter der har været indbrud – faktisk er det hele 69 procent af dem med alarm, der har fået den efter et indbrud, viser en undersøgelse fra analyseinstituttet YouGov.

En alarm til hjemmet er ellers en af de mest effektive værn mod indbrud og sænker risikoen for indbrud. Alarmen kan nemlig virke både præventivt, så tyven undgår dit hus, fordi han kan se, at der er en alarm, men det kan også stresse indbrudstyven, når alarmen går under indbruddet.

Samtidig giver det dig en ekstra tryghed at vide, at dit hjem er sikret på den bedst mulige måde, når du er ude at rejse, på arbejde eller på weekendtur.

Hvorfor skal jeg overveje et alarmsystem?

Det er vigtigt, du føler dig tryg ved den tyverisikring, du har i hjemmet, og her kan en alarm hjælpe.

En alarm gør det ikke sværere for tyven at bryde ind, men kan holde tyven væk, og hvis tyven går ind, så kan du hurtigt få besked om det. Alarmen skal altså ses som et supplement til den øvrige sikring af hjemmet.

Der er mange grunde til at vælge en alarm til hjemmet, og Kriminalpræventivt Råd fremhæver disse grunde:

  • Du har langt til naboen
  • Du rejser meget
  • Du har særlige værdier som møntsamlinger, arvestykker eller malerier
  • Du bor i et område med meget kriminalitet
  • Du har haft indbrud før og føler dig utryg
  • Du er utryg ved at være hjemme om natten